A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красноїльська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

В Україні змінили правила проїзду перехресть з круговим рухом

Дата: 10.04.2017 11:26
Кількість переглядів: 381

Верховна Рада прийняла законопроект 4246, згідно з яким в Україні змінюються правила проїзду перехресть з круговим рухом.

Про це повідомляє AutoGeek.

Згідно з прийнятим документом за основу і в цілому, відтепер на всіх перехрестях з круговим рухом встановлюються єдині правила їх проїзду, якщо інше не передбачено додатково встановленими знаками пріоритету.

Тепер усі автомобілі, які вже рухаються по колу, матимуть перевагу перед тими автомобілями, які тільки виїжджають на перехрестя.

Як йдеться в пояснювальній записці до законопроекту, прийняти його депутатів змусила складна соціально-економічна ситуація в Україні. Відсутність дорожньої розмітки та дорожніх знаків на автодорогах, а також різні правила перетину перехресть з круговим рухом у різних містах країни призвело до великої кількості аварій на таких ділянках.

І тому має сенс привести правила перетину таких перехресть до єдиного стандарту.

Одним з перших кілець, де було організовано рух за такою схемою Roundabout – це побудоване кільце в 1907 році архітектором Джоном Макларені для руху автомобілів і трамваїв Hanchett Residence Park в місті Сан Хосе, Каліфорнія.

У країнах Європи, до речі, на кругових перехрестях теж діє схема проїзду Roundabout. Як свідчить офіційна статистика, кожен раз після введення схеми Roundabout аварійність на перехрестях зменшувалася приблизно на 80%.

Закон вступає в дію наступного дня після його опублікування.

Фото без опису


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь