A A A K K K
для людей із порушенням зору
Красноїльська громада
Чернівецька область, Чернівецький район

Красноїльська маланка 2018 р.

Дата: 23.01.2018 11:37
Кількість переглядів: 1283

Фото без опису

14 січня у Красноїльську відбулася традиційна Маланка. Групи маланкарів з усіх кутів селища йшли ще з вечора від хати до хати, щоб наступного дня пройти головною вулицею під традиційні пісні та зібратися на площі біля селищної ради.

П’ять маланок вражають кількістю та різнобарв’ям костюмів – “ведмеді”, яких ведуть “цигани” з булавами, “вояки”, “лікарі”, “поліцейські” та багато інших.

Звичайно, щоб отримати потужний заряд емоцій від дійства, треба було проїхати вже традиційні “блок-пости” на всьому шляху від Сторожинця до Красноїльська, де за символічну суму “поліція” пропускала вас далі.

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

Фото без опису

На початку вулиці Штефана чел Маре маланкарі організували серйозний “блок-пост” з буржуйкою, великим шлагбаумом та “прикордонниками”. Автівки без сплати “винагороди” далі не проїжджали.

Фото без опису

Фото без опису

 

Під час Маланки в Красні на вулиці виходять всі жителі, – від малого до великого, – супроводжуючи маланкарів до центра селища.

Ми пішли з маланкарями кутом де Сус, зустрівши по дорозі всі п’ять маланок – кожна з окремого кута та кожна з своїми особливостями.

Наприклад, солом’яні костюми “ведмедів” важать від 40 кілограм у найменших учасників ходи і до 120 кілограм – у дорослих, а оформлення всіх костюмів учасників Маланки для кожного кута селища різне.

Оригінал: https://storozhynets.info/archives/32891


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Авторизація в системі електронних петицій

Ще не зареєстровані? Реєстрація

Реєстрація в системі електронних петицій


Буде надіслано електронний лист із підтвердженням

Потребує підтвердження через SMS


Вже зареєстровані? Увійти

Відновлення забутого пароля

Згадали авторизаційні дані? Авторизуйтесь